Den opskrift jeg har, består af to dele. Den ene del, hvor man laver en (næsten) almindelig bolledej, og anden del, hvor man blander æg og fyld i. De bliver virkelig lækre og jeg bruger dem tit til madpakken. Det er nok muligt at finde en lidt sundere variant, men så er det jo tilladt at improvisere lidt og prøve sig frem med nogle lidt grovere udgaver.
Og så til opskriften:
Del 1:
50 g gær
5 dl lunkent vand
1 dl olie
4 tsk. salt
4 spsk. sukker
Ca. 1 kg hvedemel
Gæren opløses i vandet. Så skal sukker, salt og olie i. Og til sidst skal melet i, men kun til dejen har en konsistens som en god bolledej - den må ikke blive for tør, for så bliver næste skridt en smule besværligt. Derefter skal dejen hæve en halv time i skålen under et fugtigt klæde. Og ja, der er utrolig meget gær i, men det giver dem deres lækre konsistens, som man kender fra bageren.
Del 2 (til de klassiske med gulerødder og solsikkekerner):
2 æg
200 g revne gulerødder
100 g solsikkekerner
Så er der bare tilbage at bage dem i ovnen ved 225 grader i ca. et kvarter. De må godt få lidt farve på toppen, det gør ingenting. Og voilà! Lækre gulerodsbrud endnu bedre end dem, man køber ved bageren! Og de er stadig lækre og bløde dagen efter.
Her er gulerødderne byttet ud med en omgang optøet spinat
Tak for inspiration. Dem må jeg prøve. Kram Laura
SvarSletDe er SÅ mega gode :-D !!! lækker opskrift!!!
SvarSletsuper god opskrift, har prøvet flere gange med gulerødder og en gang med chokolade ;-)
SvarSlet