søndag den 23. september 2012

Yndlings æbletærte på smuldre-måden

Æbletærte med crumbleDet tager sammenlagt under en time, det smager som en bid af himlen, og det er billigt og nemt. Det er virkelig svært at være på kur om efteråret! Når æblerne er billige og gode, er det perfekt.

Til én almindelig tærteform:
125 g blødt smør
75 g hvedemel
75 g havregryn
125 g sukker
Evt. 30 g finthakkede mandler eller hasselnødder
5-6 æbler, der ikke er alt for søde
2 spsk. sukker
2 spsk. kanel

Creme fraiche eller vanilleis til servering

Smøret smuldres sammen med mel, havregryn, sukker og nødder, til det minder lidt om groft rasp i konsistensen. Hvis det er for blødt, kommes i smule mere mel i.

Æblerne skrælles og kernehuset fjernes. Så skal de skæres i både og lægges i en smurt tærteform. De skal herefter drysses med kanel og 2 spsk. sukker. Så skal smuldredejen drysses over æblerne og tærtes skal bages. Den skal have ca. 30 min ved 200 grader til den begynder at være gylden på toppen.




3 kommentarer:

  1. Den er Super god.. Vi har brugt den i mange år til når vi skal have gæster... Men prøv at skifte kanel ud med Vaniliesukker .. Det bliver den kun bedre af.. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er nemlig helt rigtigt :) jeg plejer faktisk at veksle lidt imellem de to varianter. Pære/vanille er også en god kombi ;)

      Slet
  2. Vil da lige give dig lidt ros med på vejen... @--)--)
    Har bagt denne så mange gange, også prøvet varianten med Pære/Vanilie.
    Bruger en del af dine opskrifter, da jeg bager 2 gange om ugen, til vores glade Køreskole-elever, som hygger med dejlig kage til teori.

    SvarSlet