onsdag den 16. maj 2012

Carbonara

Fløde, ost og bacon. Kombineret med tomme kalorier i form af lys pasta - og tilsat store doser salt. Så bliver det simpelthen ikke mere politisk ukorrekt... Og i den grad heller ikke mere lækkert! Det tager maximum en halv time at lave, og hvis man er rigtig heldig, kan man oven i købet nå at score en god hvidløgsånde på vejen. Men hvad gør det, når denne simple ret er en lille bid af himlen?
Her kommer der et bud på en ret, som ikke er specielt præget af trylleri eller spændende ingredienser, men simpelthen bare virker!

Opskrift til 2 personer:
2½ dl madlavningsfløde
2 hele æg
50 g parmesanost eller grana
1 fed hvidløg
hakket basilikum
1 pakke bacon i tern eller skiver, alt efter temperament
salt og peber
ca. 300 gram tørret spaghetti eller makaroni

Det første, man skal gøre er at sætte pastaen over at koge. Så skal æg, revet parmesan, basilikum, salt, peber, hvidløg og fløde røres sammen i en skål.
Baconen steges på panden, og skæres i små stykker.
Når pastaen er færdigkogt (ikke kogt helt ud) hælder man vandet fra og hælder pastaen tilbage i gryden. Nu skal ægge-blandingen og baconen hældes over den varme pasta og røres rundt, til æggene begynder at stivne en smule. Det gør det også muligt at undlade at bruge pasteuriserede æg. Så skal retten serveres med det samme, gerne med lidt ekstra revet parmesan på toppen.
Jeg synes retten undgår at blive alt for vammel, hvis man bruger madlavningsfløde i stedet for piskefløde, også fordi indholdet af hvedemel i fløden gør, at æggene nemmere stivner og gør retten ekstra cremet.

1 kommentar: