søndag den 13. maj 2012

Indisk korma

Indisk kormaFestivalfavoritten nummer et! De tre år, jeg har været af sted på Roskilde Festival, har jeg, sammen med min kusine, praktiseret at lave en del mad selv. Og korma (uden kylling) var absolut en af favoritterne. Jeg vil gå så langt som at kalde det festivalgourmet! Måltidet blev tilberedt over Trangia, og bestod af en Uncle Bens Korma sovs og en omgang poseris. Så var dagen reddet trods tømmermænd og regnvejr.
Men når det så er sagt, så er det også det eneste tidspunkt på året, jeg kunne drømme om at købe sovs på glas, så jeg har kastet mig ud af at lave det selv fra bunden (næsten da...)

Opskrift til 3-4 personer:
2-3 mellemstore løg
En dåse kikærter
400 g kyllingefilet i strimler
Et lille bundt frisk koriander (gem lidt til topping)
Et halvt glas Patak's kormapasta
Ca. 3 cm frisk ingefær
2-3 spsk. kokosmel
1 dåse kokosmælk
Salt og peber

Topping:
Græsk yoghurt
Limebåde
Friske koriander

Løgene skæres i strimler, og ingefær og korianderstilke hakkes fint. Løg, ingefær og koriander svitses i olie ved lav varme i ca. 10 minutter, til løgene er bløde. Derefter skal kormapasta, kikærter, kokosmel og karrypasta i. Det skal hurtigt røres sammen, hvorefter kokosmælk tilsættes. Så skal kyllingen i, og retten skal simre til kyllingen er færdigkogt, dvs. ca. 15 minutter, alt efter hvor store stykkerne er. Og til sidst smages retten til med salt og peber.
Retten skal serveres med gode ris til (fx. jasmin eller basmati) og med yoghurt og korianderblade på toppen. Yoghurten giver en rigtig god kontrast til den lidt stærke mad, og koriandernes parfumerede smag giver retten et lækkert twist.

Tip 1: Hvis man ønsker at bruge anden halvdel af kormapastaen lidt anderledes, kan samme opskrift tilsættes en dåse hakkede tomater, og så er man meget tæt på at have lavet en tikka masala... 

Tip 2: Retten kan sagtens laves som vegetar ved at udskifte kylling med buketter af blomkål, det er også virkelig lækkert. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar