Til ca. 15 pandekager i amerikansk pandekage-størrelse skal bruges:
- 2 bananer (eller 3 modne pærer eller æbler)
- 4 dl havregryn
- 3 dl mælk
- 2 æg
- En lille smule salt
- Evt. lidt appelsin- eller citronsaft
Alle ingredienserne blendes i en almindelig blender, til dejen er helt ensartet. Den må gerne lige stå 5-10 minutter inden stegning, da havregrynene lige skal have et øjeblik til at optage væsken. Ellers er der bare tilbage at stege dem i små klatter på ca. 10 cm i diameter. Jeg steger dem i meget lidt margarine, da det giver den rigtige pandekage-feeling. Alternativt kan bruges en smule smagsneutral olie eller kokosolie, så de får et lidt eksotisk twist.
Pandekagerne kan serveres med enten søde eller sunde sager. En portion skyr blandet med lidt vanillesukker passer godt til, evt. sammen med lidt bær. Og hvis det er weekend kan man køre den lidt mere usunde stil med sirup og syltetøj.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar