fredag den 24. november 2017

Æblekage med marcipan og kanel

Æblekage med marcipan
Det er fredag d. 24. november, og der er præcis én måned til jul. Hvis ikke julestemningen så småt har sneget sig ind i hjemmet, så kommer der her et bud på, hvordan den kan garanteres i løbet af kort tid: Æblekage med marcipan og kanel.

Til en springform på 20 cm skal bruges:
  • 80 g marcipan
  • 80 g hvedemel
  • 40 g mandelmel (kan erstattes med hvedemel)
  • 80 g smør
  • 80 g sukker
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 2 små æg 
  • 4 æbler
  • Lidt kanelsukker

1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig varme.

2. Smør og sukker piskes godt sammen til en luftig masse. 

3. Tilsæt æggene, og rør dem hurtigt sammen med smør/sukkermassen. 

4. Riv 2 af æblerne + marcipanen.

5. Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og vanillesukker og tilsæt det sammen med æbler og marcipan til smør/sukkermassen. 

6. Hæld dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter. 

7. Skær de resterende to æbler i 2 milimeter tykke skiver, som ligges på toppen af dejen som vist på billedet. Drys lidt kanelsukker over æblerne. 

8. Bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter. Når man stikker en gaffel eller kødnål i kagen, må der ikke sidde våd dej på. 

Lad kagen køle lidt af inden den serveres med creme fraiche eller vanilleis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar