onsdag den 22. november 2017

Risotto med kylling og fennikel

Fennikelrisotti
Denne risotto har enormt meget smag, og er efter min mening helt fantastisk. Men jeg knuselsker også risotto i alle varianter.

Opskriften her er lavet med kylling, men den vil også passe perfekt med et stykke stegt, hvid fisk ovenpå.

Til to personer:
  • 1 stor eller to små fennikler i strimler - gerne nogen med top, da det kan bruges som krydderurt til topping
  • 2 stængler bladselleri, finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 250 g risottoris
  • 1 dl tør hvidvin
  • 2 spsk. smør 
  • 75 gram parmesan, revet
  • Revet citronskal fra en halv citron (øko)
  • Ca. 8 dl varm grøntsags- eller kyllingefond

1. Steg fennikel, løg, bladselleri og hvidløg i smørret ved lav varme i ca. 15 minutter til alle delene er møre. 

2. Sku lidt op for varmen og tilsæt risene. Steg dem i 1-2 minutter. 

3. Tilsæt hvidvin og lad det koge "væk". Herefter tilsættes fonden - ca. 1 dl ad gangen. Hæld ny fond på, hver gang risene er ved at have absorberet væsken. 

4. Imens steges kyllingen. Den skal kun krydres med lidt salt og peber. 

5. Når risene er ved at have den rigtige konsistens (en lille smule al dente), skal man stoppe med at tilsætte væske. Det plejer at tage omkring 20-25 min. Den må gerne være lidt flydende efter min smag, især da den også hurtigt bliver tykkere. 

6. Tilsæt parmesan og citronskal og smag til med salt og peber. Hvis konsistensen er blevet for tyk, kan man tilsætte en smule mere fond. 

7. Server risottoen i portioner. Læg lidt kylling på hver portion og drys med lidt hakket fennikeltop. 

TIP 1: Hvis du er ved at løbe tør for fond, så brug bare lidt kogende vand til sidst. 

TIP 2: Hvis du er på SU, og ikke orker at investere i dyre risottoris, kan du også sagtens bruge almindelige grødris. Min erfaring er, at de suger lidt mere væske. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar