
Sumak

Man kan bruge sumak til salatdressinger og marinader, og det kan også drysses direkte på maden og give et syrligt twist.
Za'atar
Za'atar er et arabisk blandingskrydderi, der består af timian eller oregano (alt efter hvilken region det kommer fra). Derudover er der salt, sesamfrø og sumak i blandingen. Jeg er stødt på mange forskellige typer za'atar på mine rejser til Israel - fra meget grove varianter til mere præfabrikerede udgaver. Herhjemme kan man finde lidt forskellige varianter, alt efter hvor man køber dem henne.
Za'atar er et arabisk blandingskrydderi, der består af timian eller oregano (alt efter hvilken region det kommer fra). Derudover er der salt, sesamfrø og sumak i blandingen. Jeg er stødt på mange forskellige typer za'atar på mine rejser til Israel - fra meget grove varianter til mere præfabrikerede udgaver. Herhjemme kan man finde lidt forskellige varianter, alt efter hvor man køber dem henne.

Nigellafrø
Nigellafrø er de sorte frø, man kender fra tyrkiske fladbrød. Frøene har en meget karakteristisk smag, som jeg synes er virkelig lækker. Jeg bruger nigellafrø som topping til foccacia eller som ingrediens i dukkah. Jeg bruger også nigellafrø i falafel, hvilket giver dem et lækkert lille twist. Det var et trick, jeg lærte hos Ha'Kosem (aka falafelmagikeren) i Tel Aviv.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar